Блог http://webekm.com/ и още нещо.

Ορολογία SPA 

 


 

Day spa

Είναι ένα συγκρότημα, συνήθως στην πόλη, όπου ο επισκέπτης απολαμβάνει υπηρεσίες θαλασσοθεραπείας, αρωματοθεραπείας διάφορες τεχνικές μάλαξης, ομορφιάς (πρόσωπο, σώμα, μαλλιά, νύχια, αποτρίχωση, μακιγιάζ κ.λ.π.), ευεξίας, αποτοξίνωσης αναζωογόνησης του σώματος του πνεύματος και της ψυχικής διάθεσης, για μερικές ώρες η για ολόκληρη μέρα αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα διανυκτέρευσης στο κέντρο. 

 


 

Αγιουρβέδα (Ayurveda) φιλοσοφία

5000 χρόνια Ινδικής φιλοσοφίας για καλή φυσική κατάσταση και ομορφιά που χρησιμοποιεί λάδια, μασάζ, βότανα , αιθέρια έλαια, διατροφή και τρόπο ζωής (συμπεριλαμβανομένης και της Γιόγκα) με σκοπό να επαναφέρει την τέλεια ισορροπία στον οργανισμό. 

Ο όρος ‘Ayurveda’ αποτελείται από δύο λέξεις : ayus =ζωή, ζωτική δύναμη, υγεία και veda = ολοκληρωμένη γνώση, επιστήμη.

Η φιλοσοφία της αγιουρβεδα μιλάει για την ίδια τη ζωή, για την όλη δημιουργία, για το πώς ξεκίνησε και φτιάχτηκε το σύμπαν και ο άνθρωπος. Μιλάει για τα τρία επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξης, του φυσικού, του νοητικού και του πνευματικού σώματος.

Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να γνωρίζουμε το σώμα μας, εξωτερικά και εσωτερικά (ποια είναι τα όργανά μας τι κάνει το καθένα πως λειτουργεί) από κει πρέπει να ξεκινήσουμε. Μετά πρέπει να κατανοήσουμε, να μελετήσουμε  και να αξιολογήσουμε τις επιθυμίες και τις σκέψεις μας.

 


 

Αιθέρια έλαια

Τα αιθέρια έλαια είναι υψηλής συγκέντρωσης συμπλέγματα οργανικών ουσιών τα οποία παράγονται με έκθλιψη, απόσταξη η εκχύλιση  από τους μικροσκοπικούς θύλακες των λουλουδιών, των φύλλων, των κλωναριών, του κορμού, των φρούτων και  των ριζών των φυτών. 

Ενεργειακά  μπορούν να συγκριθούν με το πνεύμα ή την προσωπικότητα του ανθρώπου. 

Είναι συγγενικά με τις ορμόνες και τα προστάδια των βιταμινών.

Τα αιθέρια έλαια είναι η ψυχή, η πεμπτουσία, το ουσιαστικό τμήμα  των φυτών και στον άνθρωπο επιδρούν εκεί που συναντιούνται το σώμα και η ψυχή. 

Εκτός από τα  άμεσα αποτελέσματα, λειτουργούν ως βιοκαταλύτες, συμβάλλοντας και ενεργοποιώντας  τη σωστή λειτουργία του οργανισμού.

Για την εφαρμογή τους χρειάζεται γνώση, πείρα, εξάσκηση και αντιμετώπιση κάθε περίπτωσης ξεχωριστά, λαμβάνοντας υπόψη το σωστό συνδυασμό των αιθέριων ελαίων καθώς και την απαιτούμενη δοσολογία αυτών. 

Κάθε αιθέριο έλαιο έχει μοναδικές  ιδιότητες. Από τις συνθήκες εφαρμογής εξαρτάται ποιά επίδραση κυριαρχεί  έτσι διευκολύνεται ένα πολύ ακριβές φάσμα θεραπείας σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο.

 


 

Ανθοϊάματα

Τα ανθοϊάματα είναι εκχυλίσματα άγριων φυτών, την ενέργεια των οποίων πρώτος διαισθάνθηκε ο γιατρός –θεραπευτής Edward Bach. Παρατήρησε τη συμπεριφορά των φυτών και τα συσχέτισε με ανθρώπινες ιδιοσυγκρασίες καθώς και με σκέψεις και αρνητικά συναισθήματα όπως ανασφάλεια, ζήλεια, θυμό, απελπισία, εγωπάθεια, κατάθλιψη κλπ. 

Ο Bach πίστευε επίσης ότι τα αρνητικά συναισθήματα μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία του οργανισμού, να μας καταστήσουν ευάλωτους σε σωματικό, ψυχικό και πνευματικό επίπεδο και να εμποδίσουν τον άνθρωπο να νιώσει ικανοποίηση και ευτυχία στη ζωή.

 


 

Απολέπιση 

Βαθύς καθαρισμός τους δέρματος με ειδικά προϊόντα και τεχνικές με στόχο την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας του προσώπου και του σώματος.

 


 

Αρωματοθεραπεία 

Πρόκειται για μία πανάρχαια θεραπεία για την υγεία και την ομορφιά που συνδυάζεται μαζί με άλλες τεχνικές, όπως μπανιοθεραπεία, επιθέματα, ατμόλουτρα, εισπνοές και μασάζ, με αιθέρια έλαια που προέρχονται από φυτά βότανα η μπαχαρικά με ξεχωριστές ιδιότητες που ανακουφίζουν, χαλαρώνουν, διεγείρουν, καθαρίζουν και αποτοξινώνουν τον οργανισμό και γενικά ρυθμίζουν τις σωματικές λειτουργίες. 

Ενδείκνυται   για αδυνάτισμα, καταπολέμηση κυτταρίτιδας και ακμής, αποτοξίνωση, ανακούφιση πόνων γενικά, ξεμπλοκάρισμα η τόνωση των chakras και των βελονιστικών σημείων, καλύτερη ποιότητα δέρματος και χαλάρωση από το στρες της καθημερινότητας.

 


 

Αύρα

Το αόρατο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο γύρω από κάθε  ανθρώπινο σώμα που κάνει τους ανθρώπους να είναι συμπαθητικοί η αντιπαθητικοί και σε μελλοντικές ασθένειες είναι το πρώτο που πάσχει. Προέρχεται από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που λαμβάνουν χώρα μέσα στον οργανισμό μας και επηρεάζονται από εξωτερικούς παράγοντες (περιβάλλον) και εσωτερικούς (διάθεση, σκέψεις, συναισθήματα). Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι υπάρχει ( φωτογραφίες Κίρλιαν) και υπάρχουν τεχνικές εξισορρόπησης που βοηθούν τον άνθρωπο να βρίσκει την ισορροπία με τον εαυτό του και το περιβάλλον του.

 


 

Διαλογισμός

Είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας. Ανοίγει την πόρτα προς την επίτευξη των στόχων και την ηρεμία μέσα σας.

 


 

Γιόγκα 

Ασιατική μέθοδος άσκησης που αποσκοπεί στον έλεγχο των πέντε πηγών ενέργειας: αναπνοή, διατροφή, ύπνος, χαλάρωση και θετικός τρόπος σκέψης. Ο πιο διαδεδομένος και ευρέως εφαρμοσμένος  τρόπος είναι η Hatha yoga. Βασίζεται σε διάφορες στάσεις (asanas) οποίες σε συνδυασμό με τον έλεγχο της αναπνοής και τη χαλάρωση έχουν θετική επίδραση στον οργανισμό και τις λειτουργίες του.

 


 

Ενέργεια

Η ζωή είναι ενέργεια. Η κίνηση, η σκέψη, ο λόγος είναι δυνατά χάρη στην ενέργεια. Χωρίς αυτήν τίποτα δεν κινείται, τίποτα δεν σταματά. Χωρίς ενέργεια, η ύλη είναι άψυχη. Στη Δύση, η λέξη ενέργεια ακολουθείται πάντα από ένα ποιοτικό επίθετο: η ηλεκτρική ενέργεια, η θερμική ενέργεια, η ατομική ενέργεια, η χημική ενέργεια κ.τ.λ. Όλες αυτές οι ενέργειες δεν είναι παρά η ένδειξη, το προϊόν της "Ουσιώδους αρχής" που βρίσκεται στην αρχή μάθε δημιουργίας. Μπορούμε να την  ονομάζουμε: Ουσιώδη Ενέργεια. 

Η ουσιώδης ενέργεια (τσι ) είναι μία, αδιαίρετος και εκδηλώνεται σε όλα τα γνωστά σχήματα ενέργειας ή ακόμη και τα άγνωστα. Βρίσκεται ελεύθερη και άφθονη παντού στη φύση, είναι στην αρχή όλων των φυσικών φαινομένων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που κάνουν να λειτουργεί η αξιοθαύμαστη μηχανή που είναι το ανθρώπινο σώμα. 

Η Ουσιώδης ενέργεια είναι μία αλλά με δυαδικότητα. Η αντίθεση των δύο πόλων της - αρνητικός και θετικός - αδιάσπαστοι ο ένας από τον άλλο, εκδηλώνεται σ' όλα τα φαινόμενα της ύλης και της ζωής. Στην Ανατολική Φιλοσοφία για να καλυφθεί και να κατανοηθεί  η έννοια της δυαδικότητας της ουσιώδους ενέργειας, χρησιμοποιούμε τους όρους – σύμβολα –ιδεογράμματα ΥΙΝ και YANG.

Αν θέλει κάποιος να μπει στο σύνολο της κινεζικής σκέψης, να εξοικειωθεί, στο μέτρο του δυνατού, με τις βασικές έννοιες, θα ήταν φιλόδοξο και εντελώς μάταιο να απαιτήσει να αποκαλύψει με μια ορθολογιστική εξήγηση την έννοια των όρων , διότι είναι σύμβολα. Οι λέξεις που εκφράζονται από τα σύμβολα αυτά είναι αναγκαίες για να υπαγορευθούν η έννοια η οι έννοιες που μπορούν να ληφθούν αλλά ποτέ αυτές οι λέξεις δεν εξαντλούν το σύνολο των πιθανών εννοιών αυτών των συμβόλων.

 


 

Ενεργειακά σώματα

Τα ενεργειακά σώματα είναι τέσσερα και μεταφέρουν το ένα στο άλλο μια δημιουργική ενέργεια: Το αιθερικό σώμα, το συναισθηματικό σώμα (αστρικό), το νοητικό σώμα και το πνευματικό σώμα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε το πρώτο σώμα που είναι το υλικό.

 


 

Ηλεκτροθεραπεία - Παθητική γυμναστική 

Η τεχνική εμφανίζεται με διαφορετικά ονόματα, αλλά πρακτικά πρόκειται για την ίδια θεραπεία, η οποία συνίσταται στην τοπική διοχέτευση βιοηλεκτρικού ρεύματος χαμηλής τάσης, που μεταδίδεται μέσω ηλεκτροδίων στην υπό θεραπεία περιοχή. Διεγείρεται και τονώνεται έτσι η κυκλοφορία για θεραπευτικούς σκοπούς.

 


 

Ηχομασάζ

Το ηχομασάζ είναι μία αρχαία θιβετιανή μέθοδος βαθιάς χαλάρωσης που εφαρμόζεται με ειδικές ηχογαβάθες, οι οποίες τοποθετούνται πάνω στο σώμα με συγκεκριμένη διαδικασία και δονούνται με προσαρμοσμένα χτυπήματα, παράγοντας αρμονικούς φυσικούς ήχους, οι οποίοι επιδρούν σε όλα τα κύτταρα του ανθρώπου.

 


 

Θαλασσοθεραπεία

Στηρίζεται στη χρήση θαλασσινού νερού και εκμεταλλεύεται τις ευεργετικές του ιδιότητες των συστατικών του σε μια μεγάλη ποικιλία.

 


 

Κρυσταλλοθεραπεία 

Όταν φοράτε ένα αγαπημένο κόσμημα, όταν κάνετε αμμόλουτρα, όταν περπατάτε ξυπόλυτη πάνω στα βραχάκια, όταν παίζετε πεντόβολα η κομπολόι, όταν κάνετε θεραπεία με Laser η υπέρηχους, θυμηθείτε ότι κάνετε κρυσταλλοθεραπεία.

Η Κρυσταλλοθεραπεία εφαρμόζεται με την τοποθέτηση πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων στο σώμα και γύρω από αυτό με συγκεκριμένη τεχνική και πρόθεση. 

Είναι μία αρχαία εναλλακτική, συμπληρωματική και αποτελεσματική τεχνική για την πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπου, τον καθαρισμό της αύρας και την αποδέσμευση του ατόμου από καταπιεσμένες εμπειρίες καθώς συμβάλλει στην ενδυνάμωση της σκέψης και της αυτοπεποίθησης με αποτέλεσμα να  επηρεάζεται η ψυχική του διάθεση μεταδίδοντας γαλήνη και ηρεμία.

 


 

Λασπόλουτρα

Λουτρά σε μείγμα λάσπης και ιαματικού νερού

 


 

Λουτρό

Βύθιση του σώματος σε  ιαματικό νερό  για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και σε συγκεκριμένη θερμοκρασία.

 


 

Μασάζ

Το μασάζ αποτελεί μια μέθοδο φυσικής αποτοξίνωσης του σώματος, που βοηθά  αποτελεσματικά στην αποβολή του άγχους και τους στρες. Επίσης βοηθά   στη βελτίωση του μυϊκού τόνου αλλά και στην εξισορρόπηση του νευρικού συστήματος. Πρόσφατες έρευνες απέδειξαν ότι το μασάζ μπορεί να προκαλέσει την παραγωγή ενός νευροδιαβιβαστή που ονομάζεται σεροτονίνη, ο οποίος βοηθά στην ανακούφιση από τον πόνο και στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

 


 

Λεμφικό μασάζ 

Ενεργοποίηση της λεμφικής κυκλοφορίας με απαλές αυστηρά προκαθορισμένες πιέσεις και ρυθμικές, προωθητικές κινήσεις μάλαξης. Αυτό έχει ως συνέπεια να προάγεται η κυκλοφορία της λέμφου, να βελτιώνεται ο μεταβολισμός και η λειτουργία του οργανισμού. Ιδανικό για κατακράτηση υγρών (πρησμένο πρόσωπο, σώμα, πόδια) αποτοξίνωση, αδυνάτισμα και σωματική κόπωση. Πρόκειται για μια φοβερά λεπτή στην εκτέλεση εργασία και απαιτεί εμπειρία στις κινήσεις. Συνήθως  συνοδεύεται με καθαρά φυσικά αιθέρια έλαια, κατάλληλα επιλεγμένα και συνδυασμένα για τις ατομικές σας ανάγκες.

 


 

Λεμφοβιοενεργειακό μασάζ 

Κάτι περισσότερο από ένα μασάζ. Πρωτότυπο ευχάριστο αποτελεσματικό

Στις μέρες μας, κυριαρχεί η τάση προς την εσωτερική αποκατάσταση της τέλειας αρμονίας ολόκληρης της ύπαρξης.

Eεφαρμόζεται στα καλύτερα spa του κόσμου και λόγω της πρωτοτυπίας προσελκύει μια σημαντική πελατεία με υψηλές απαιτήσεις ιδιαίτερα προσεκτική για την ευεξία της. Βασίζεται στην Κινέζικη φιλοσοφία TAO και αποσκοπεί: 

Στην  σωστή διάγνωση της προέλευσης του προβλήματος και στην αντιμετώπιση με συγκεκριμένη τεχνική εφαρμογή, δουλεύοντας πάνω στους μεσημβρινούς και στα ενεργειακά κέντρα με πολύ ειδικευμένη τεχνική. Συνοδεύεται δε με προϊόντα περιποίησης που στηρίζονται στις αρχές της αρωματοθεραπείας, με πολύ δραστικές θεραπευτικές ιδιότητες.

Δίνει λύση σε προβλήματα όπως :Ακμή, ρυτίδες, πρόωρη γήρανση, χαλάρωση, κυτταρίτιδα, κυκλοφορικά προβλήματα, παχυσαρκία, τοπικό πάχος και χαρίζουν  αναζωογόνηση, σωματική και ψυχική αρμονία…

 


 

Ayurvedic massage

Αυθεντικό, κλασικό Αγιουρβεδικό μασάζ στο σώμα, το πρόσωπο και το κεφάλι με ένταση που ποικίλει από πολύ ελαφρύ έως πολύ βαθύ. Χρησιμοποιούνται ζεστά λάδια και αιθέρια έλαια.

Ανακουφίζει από το άγχος και το στρες, καταπραΰνει τις μυϊκές εντάσεις, αναζωογονεί, αποτοξινώνει βελτιώνει το κυκλοφορικό, νευρικό και λεμφικό σύστημα .

Ενδείκνυται   για αδυνάτισμα, καταπολέμηση κυτταρίτιδας, αποτοξίνωση, ανακούφιση πόνων γενικά, καλύτερη ποιότητα δέρματος και χαλάρωση από το στρες της καθημερινότητας.

 


 

Μασάζ με ζεστές πέτρες (Hot Stone massage) 

Πολύτιμες, ημιπολύτιμες και ηφαιστειογενείς στρογγυλές πέτρες από τα βάθη των ωκεανών ζεσταίνονται η ψύχονται και χρησιμοποιούνται για μασάζ. Η ενέργεια του ηφαιστείου (φωτιά) και του ωκεανού (νερό) σε συνδυασμό με αιθέρια έλαια (αρωματοθεραπεία) χαλαρώνουν και επαναφέρουν  τον οργανισμό σε απόλυτη ενεργειακή ισορροπία. Βοηθά στην ομαλή κυκλοφορία των υγρών του σώματος, μειώνει τις ψυχολογικές εντάσεις, χαλαρώνει το αυτόνομο νευρικό σύστημα. Ιδανικό για υποστήριξη θεραπείας πρόληψης και καταπολέμησης του στρες, για αϋπνία, για άγχος, για πόνους μυών και αρθρώσεων. Εξαιρετικά ευεργετικό και αποτελεσματικό σε αγωγή κατά της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους.

 


 

Ταϊλανδέζικο μασάζ

Θεωρείται το πιο ολοκληρωμένο μασάζ με φανατικούς οπαδούς. Εφαρμόζεται στο πάτωμα πάνω σε ένα βαμβακερό στρώμα και φοράτε μία λεπτή, άνετη βαμβακερή φόρμα.

Συνδυασμός παθητικής γιόγκα και μασάζ. Αφορά κάθε μύ και κάθε άρθρωση με αυστηρά προκαθορισμένο πρωτόκολλο μάλαξης. 

Αποτελέσματα: Αναζωογόνηση ολόκληρου του σώματος, ευλυγισία, αύξηση της ενέργειας και της πνευματικής διαύγειας, χαλάρωση του νευρικού συστήματος και καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

 


 

Μασάζ για ζευγάρια

Ταυτόχρονο μασάζ από δύο θεραπευτές (έναν για κάθε άτομο) που πραγματοποιείται σε μία καμπίνα με δύο διπλανά κρεβάτια,.

 


 

Μεσημβρινοί

Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική φιλοσοφία, η ενέργεια του ανθρώπινου σώματος κινείται μέσα τους 14 πρωτεύοντες μεσημβρινούς (κανάλια). Από αυτούς, οι 12 έρχονται σε άμεση σχέση με τα 12 όργανα του ανθρώπου.

Όργανα και μεσημβρινοί σχετίζονται με τις δυνάμεις γιν - γιανκ και το νόμο των πέντε στοιχείων της φύσης, που είναι το ξύλο η φωτιά, η γη, το μέταλλο και το νερό .

 


 

Ρεφλεξολογία

Πανάρχαια ολιστική επιστήμη που βασίζεται στην ύπαρξη αντανακλαστικών σημείων στα πέλματα, στις παλάμες και στα αυτιά, τα οποία αντιστοιχούν σε κάθε όργανο του σώματος. Με ειδικές τεχνικές πιέσεων, κινήσεων και μαλάξεων στα σημεία αυτά, χαλαρώνει ολόκληρο το σώμα και διεγείρεται η θεραπευτική ικανότητα του ίδιου του οργανισμού με απόλυτα φυσικό τρόπο.

 


 

Ντούζ ψιλής βροχής

Ιαματική ψιλή βροχή που πέφτει από ειδικούς εκτοξευτήρες στο σώμα και ανακουφίζει από μυϊκά και κυκλοφορικά προβλήματα.

 


 

Όζον

Όζον είναι η τριατομική μορφή του οξυγόνου και είναι ο φυσικός καθαριστής της γης μας. Προστατεύει από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου χρησιμοποιείται στην αποστείρωση του νερού του καθαρισμού του αέρα και στην ιατρική για την μικροβιοκτόνο, βακτηριοκτόνο, αναλγητική και αντιφλεγμονώδη δράση του, προσφέροντας τόνωση και οξυγόνωση του οργανισμού. Έχει ασταθή μοριακή δομή και γι’ αυτό τη στιγμή που παράγεται διασπάται σε Ο2 και ατομικό οξυγόνο.

Στην ατμόσφαιρα παράγεται τη στιγμή που γίνεται κεραυνός με τη χαρακτηριστική μυρωδιά και ο άνθρωπος το δημιουργεί με ειδικά τεχνικά μέσα.

 


 

Ολιστικές θεραπείας

Είναι οι εφαρμογές και οι τεχνικές που επιδρούν στην εξισορρόπηση του οργανισμού σε σωματικό , ψυχικό και πνευματικό επίπεδο ταυτόχρονα χωρίς διαχωρισμό. Έτσι η αρωματοθεραπεία, φυτοθεραπεία, θαλασσοθεραπεία, μάλαξη, κρυσταλλοθεραπεία, εξισορρόπηση της αύρας, yoga, χορτοφαγική διατροφή, ρείκι και πολλά άλλα θεωρούνται ολιστικές θεραπείες.

 


 

Οξέα φρούτων

Τα οξέα φρούτων είναι ήπια φυσικά οξέα που βρίσκονται στα φρούτα και τα λαχανικά. Ανάλογα με την περιεκτικότητά τους σε οξέα προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για επαγγελματική χρήση στα κέντρα Αισθητικής για μια ολοκληρωμένη μέθοδο περιποίησης η για καθημερινή χρήση στο σπίτι, πάντα μετά  από προσεκτική ανάλυση κάθε τύπου δέρματος. Για κάθε άτομο υπάρχει προσωπικό πρόγραμμα εφαρμογής των οξέων που μπορεί να αλλάξει με την πορεία της αγωγής ανάλογα με την εξέλιξή της. Είναι κατάλληλα για όλα τα δέρματα εκτός από τα πολύ ξηρά και πολύ ευαίσθητα. Ενισχύει και επιταχύνει την φυσική λειτουργία της απομάκρυνσης των νεκρών κυττάρων από την επιφάνεια του δέρματος, απαλύνει τις λεπτές ρυτίδες  και λεκέδες και βοηθά στην αναζωογόνηση, ενυδάτωση, τόνωση και βελτίωση της υφής της επιδερμίδας. 

 


 

Οξυγονοθεραπεία

Η εμφάνιση, η λειτουργία και η αντίδραση του δέρματος έχουν άμεση συνάρτηση με την τροφοδότητη του οξυγόνου. Τα βιομηχανικά δηλητήρια και άλλες περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις όπως και το στρες βλάπτουν τον οργανισμό και ιδιαίτερα το δέρμα και οδηγούν συχνά στην έλλειψη οξυγόνου που έχει σαν συνέπεια  την μείωση της μεταβολικής δραστηριότητας των κυττάρων. Το δέρμα γίνεται ξηρό, χάνει την ελαστικότητα του, γίνεται ωχρό, γερνάει πρόωρα. Επιπλέον επέρχεται η εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος. 

Με την οξυγονοθεραπεία επιτυγχάνεται η προστασία του δέρματος από την ατμοσφαιρική ρύπανση, μείωση του αριθμού και του βάθους των ρυτίδων. Ενεργοποίηση του μηχανισμού σχηματισμού κολλαγόνου, κυτταρική ανανέωση, ενυδάτωση, επιδερμίδα λαμπερή, σφυγιλή , ελαστική γεμάτη ζωντάνια. Επίσης επιτυγχάνεται η διέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος με αποτέλεσμα  ευεξία σε ολόκληρο τον οργανισμό.

 


 

Πέντε στοιχεία

Ο νόμος των πέντε στοιχείων είναι ένα σημαντικό σημείο της παραδοσιακής κινέζικης φιλοσοφίας, σύμφωνα με τον οποίο ταξινομείται το σύμπαν και τα φυσικά φαινόμενα (συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου) σε πέντε στοιχεία . 

Μέσα από το νόμο των πέντε στοιχείων και την ενεργειακή ισορροπία Yin – Yang η οποία ρέει στους 12  ενεργειακούς μεσημβρινούς του σώματος, μπορούμε να καταλάβουμε και να ταξινομήσουμε κάθε άνθρωπο, βάση της βιομορφολογίας, του σε κατηγορίες και να προσδιορίσουμε τις ενεργειακές ανισορροπίες του οργανισμού με σκοπό να επέμβουμε με φυσικό ολιστικό τρόπο.

 


 

Περιτύλιγμα σώματος

Επάλειψη ολόκληρου του σώματος με θρεπτική η καθαριστική μάσκα και στη συνέχεια περιτύλιγμα με διάφανη μεμβράνη και ζεστές κουβέρτες. Η παραμονή πρέπει να είναι από 20 έως 40 λεπτά ανάλογα με τις ανάγκες και το σκοπό.

 


 

Πρεσοθεραπεία

Η θεραπεία αυτή γίνεται με ειδικές <μπότες> που φουσκώνουν και ξεφουσκώνουν βάσει προγράμματος με αποτέλεσμα την βελτίωση του κυκλοφορικού συστήματος του οργανισμού. Συνιστάται σε κατακράτηση υγρών, σε αγωγή αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας, σε κουρασμένα πόδια κ.λ.π. 

 


 

Ρασούλ ή Tepidarium

Θάλαμος στον οποίο αναπτύσσεται θερμοκρασία από 37 έως 39 βαθμούς κελσίου ιδανική για τη φυσική ρύθμιση  του μεταβολισμού. Χρησιμοποιείται για χαλάρωση και αντιστρές.

 


 

Ρέικι

Το Ρείκι είναι αρχαία Θιβετιανή θεραπευτική μέθοδος. Ρέϊ  σημαίνει «σύμπαν» και Κι «συμπαντική ενέργεια». Είναι το θεϊκό δώρο που περιβάλλει κάθε ζωντανό οργανισμό και τον ωφελεί, δίνοντας του την ευκαιρία να αναπτύξει τα χαρίσματά του δημιουργικά και να εγκαταλείψει αρνητικά πρότυπα που τον βασανίζουν. Αναζωογονεί τον άνθρωπο  εκ των έσω και εξισορροπεί τα τσάκρα. Δίνει την ευκαιρία για ψυχοσωματική ευεξία και πνευματική πληρότητα, μας ανοίγει στην αγάπη, χαλαρώνει το σώμα, το αναζωογονεί, βελτιώνει την υγεία, ηρεμεί το νου, βοηθά να βιώσουμε και να εκφράσουμε καλύτερα τα συναισθήματά μας. 

 


 

Σάουνα (Laconicum) 

Ο χώρος, στον οποίο η θερμοκρασία σε ξηρό περιβάλλον φτάνει από 65 – 80 βαθμούς Κελσίου. Η έντονη εφίδρωση προκαλεί φυσική αποτοξίνωση στον οργανισμό. 

Η σάουνα διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, μετριάζει την πίεση, ευνοεί την αποβολή αλάτων, τοξινών, ρυθμίζει τον μεταβολισμό  και βοηθά αποτελεσματικά στο αδυνάτισμα

Καθαρίζει τους πόρους του δέρματος και διευκολύνει την άδηλο αναπνοή (την αναπνοή που γίνεται από τους πόρους του δέρματος, η οποία είναι εξίσου σημαντική με την αναπνοή από την μύτη). Προλαμβάνει τα κρυολογήματα, ανακουφίζει από αναπνευστικές παθήσεις και  πονεμένα και πιασμένα σώματα.

Γενικά χαρίζει σφρίγος ζωντάνια νεότητα και βαθιά  αίσθηση σωματικής, ψυχικής και πνευματικής ευεξίας.

 


 

Τσάκρας

Είναι κέντρα ενέργειας, αντίληψης, αφομοίωσης και μεταφοράς ζωτικής ενέργειας και βρίσκονται πάνω στο ανθρώπινο σώμα σε επτά συγκεκριμένα  σημεία κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης. 

Τσάκρα, στην Ινδική κουλτούρα, σημαίνει τροχός δηλαδή κάτι που περιστρέφεται σαν τροχός (η περιστροφική κίνηση θεωρείται η αρχή της δημιουργίας). Είναι η κοιμισμένη δύναμη σε κάθε άνθρωπο. 

Κάθε τσάκρα έχει ένα όνομα, αντιστοιχεί σε μία νότα της κλίμακας σολ και σ’ ένα συγκεκριμένο χρώμα. Καθώς εκτείνονται από κάτω προς τα πάνω, δημιουργούν ένα ουράνιο τόξο χρωμάτων, την υπόσχεση του Θεού μετά τον κατακλυσμό του Νόε.

 


 

Εξισορρόπηση ή ενεργοποίηση των τσάκρας

Η ενεργοποίηση των τσάκρας μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη των ικανοτήτων του ανθρώπου. Η λεπτή αυτή εργασία εφαρμόζεται από πολύ εκπαιδευμένους ανθρώπους και γίνεται με μία τεχνική η συνδυασμό τεχνικών  όπως είναι το ρείκι, η κρυσταλλοθεραπεία, η χρωματοθεραπεία, η αρωματοθεραπεία, η γιόγκα, ο διαλογισμός, το ηχομασάζ και άλλα. 


 

Υδροθεραπεία

Μορφή θεραπείας που εκμεταλλεύεται τις ιαματικές ιδιότητες του νερού και των συστατικών της θάλασσας.

 


 

Υπέρυθρη ακτινοβολία 

Το σώμα εκτίθεται σε υπέρυθρη ακτινοβολία (όχι υπεριώδη) συνοδεύεται συνήθως με συγκεκριμένα καταπλάσματα η επιθέματα για διάφορους σκοπούς. 

 


 

Φενγκ σούι

Βασίζεται στην αρχαία κινεζική φιλοσοφία ΤΑΟ και σημαίνει αέρας και νερό.

Θεωρείται η επιστήμη της ευημερίας μέσα από την εξισορρόπηση των στοιχείων του περιβάλλοντος χώρου. Ασχολείται με τη διαβίωση των ανθρώπων η οποία πιστεύεται πως πρέπει να είναι αρμονική με τη φύση, καθώς οι άνθρωποι είναι μέρος της φύσης. 

 


 

Φωτογήρανση 

Ο όρος φωτογήρανση χρησιμοποιείται για να περιγράψει το σύνολο των βλαβών που  έχει υποστεί το δέρμα από την παρατεταμένη έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία. Σοβαρότερες αλλοιώσεις λόγω φωτογήρανσης παρατηρούνται σε άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα, που ζουν στήν ύπαιθρο η σε περιοχές με υψηλή ακτινοβολία. Τα κύρια χαρακτηριστικά ταης φωτογήρανσης είναι τραχιές και λεπτές ρυτίδες, χαλαρότητα του δέρματος, κιτρινωπή η γκριζοκίτρινη εμφάνιση και εμφανείς τηλαγγειεκτασίες.

 


 

Facial

Ορολογία που αφορά τις θεραπείες που σχετίζονται με το πρόσωπο και το δέρμα του προσώπου.

 


 

Χαμάμ Steam bath – turkihs bath - (Calidarium)

Εδώ η θερμοκρασία φτάνει από 45 έως 48 βαθμούς Κελσίου. Περιλαμβάνει θερμό μπάνιο με υδρατμούς, οι οποίοι ενισχύουν τη ρύθμιση του PH , την ενυδάτωση και την καθαριότητα του δέρματος. Με την προσθήκη αιθέριων ελαίων στον ατμό, επιτυγχάνεται ένα ευχάριστο, χαλαρωτικό και ευεργετικό μπάνιο.  Η υγρασία σε οποιαδήποτε μορφή της είτε σαν ατμός είτε σαν νερό είναι ο τέλειος τρόπος να αποκτήσεις μια καθαρή και φρέσκια όψη. 

Το σώμα τυλίγεται σε μια ζεστή και θεραπευτική αγκαλιά  ενώ ο ατμός καθαρίζει το δέρμα κάνοντας το ευλύγιστο και λείο. Ηρεμεί και ξεκουράζει τους μύες σας, ανακουφίζει τις εντάσεις του σώματος, ενώ το άγχος, ο μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου, αποβάλλεται από τον οργανισμό.

Αποτοξινώνει, ρυθμίζει τον μεταβολισμό, και  ενεργοποιεί την  κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου.

 


 

Χρωματοθεραπεία - Φωτοθεραπεία

Χρωματοθεραπεία είναι η ελεγχόμενη χρήση χρώματος και φωτός για συγκεκριμένο σκοπό. Να αποκτήσουμε νεότητα, ομορφιά, ευεξία και καλή διάθεση. Είναι επίσης ένα σύστημα προσωπικής ανάπτυξης. Μοιάζει με επιστημονική φαντασία, αλλά έχει αποτελέσματα. Η πάσχουσα περιοχή βομβαρδίζεται με φωτεινές ακτίνες συγκεκριμένου κύματος. Εάν εκτεθούμε για 30 λεπτά της ώρας σε ένα συγκεκριμένο χρώμα μπορεί να αλλάξει η φυσική, η διανοητική και η συναισθηματική μας κατάσταση. Στη συνέχεια επηρεάζεται η όρεξή μας, η θερμοκρασία του σώματός μας, η αίσθηση του χρόνου που έχουμε, η αρτηριακή μας πίεση και η μυϊκή μας δύναμη. Η εφαρμογή της γίνεται από εξειδικευμένα άτομα με συγκεκριμένες τεχνικές γνωστές από την αρχαιότητα.

 

 

 

Bookmaker bet365 The best odds.

Full premium BIG Theme for CMS