Блог http://webekm.com/ и още нещо.

Συχνές ερωτήσεις για τις συνεδρίες massage

 

Τι πρέπει να περιμένω κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης για μασάζ;

Ο θεραπευτής σας θα σας ζητήσει να συμπληρώσετε ένα ιστορικό υγείας. Στη συνέχεια, θα συζητήσετε μαζί του σχετικά με τις περιοχές του σώματός σας που έχουν περισσότερη ανάγκη, αν υπάρχουν κάποια προβλήματα που χρειάζεται να εξεταστούν και τέλος θα σας προτείνει το είδος του μασάζ που ενδείκνυται για την περίπτωσή σας.

 

Που θα γίνει η συνεδρία για το μασάζ;

Η συνεδρία σας για το μασάζ θα γίνει σε ένα ζεστό, άνετο και ήσυχο δωμάτιο. Απαλή μουσική μπορεί να ακούγεται για να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε. Ανάλογα με το είδος του μασάζ ξαπλώνετε σε επαγγελματικό κρεβάτι, στο πάτωμα (σιάτσου ή ταϊλανδέζικο), ή σε ειδικά σχεδιασμένη καρέκλα (on site μασάζ, αγιουρβεδικό μασάζ κεφαλής & ώμων).

 

Τι πρέπει να φοράω κατά τη διάρκεια της θεραπείας;

Ανάλογα με τη βασική τεχνική που χρησιμοποιεί ο θεραπευτής σας, μπορεί να μην χρειάζεται να βγάλετε τα ρούχα σας και να φοράτε μια λεπτή φόρμα (σιάτσου ή ταϊλανδέζικο μασάζ). Για μασάζ σε ολόκληρο το σώμα προτιμάται συνήθως ένα εσώρουχο. Ο θεραπευτής σας θα σας αφήσει μόνους για να ξεντυθείτε και θα είστε σκεπασμένοι με σεντόνι και κουβέρτα καθ’ όλη τη διάρκεια, εκτός από την περιοχή που θα εκτελείται το μασάζ.

 

Τι κάνω κατά τη διάρκεια του μασάζ;

Αφήνετε τον εαυτό σας να αισθανθεί άνετα. Αν ο θεραπευτής σας θέλει να ρυθμίσει τη θέση σας, είτε θα σας μετακινήσει ο ίδιος, είτε θα σας ζητήσει να μετακινηθείτε μόνοι σας. Διαφορετικά, αλλάξτε τη θέση σας οποιαδήποτε στιγμή για να αισθανθείτε άνετα. Πολλοί άνθρωποι κλείνουν τα μάτια τους και χαλαρώνουν απόλυτα κατά την διάρκεια μιας συνεδρίας, ενώ άλλοι προτιμούν να μιλάνε. Όλα εξαρτώνται από εσάς. Είναι το δικό σας μασάζ και οτιδήποτε έρχεται φυσικά σε εσάς είναι ο καλύτερος τρόπος για να χαλαρώσετε. Μην διστάζετε να κάνετε ερωτήσεις οποιαδήποτε στιγμή.

 

Πώς θα αισθανθώ το μασάζ;

Συνήθως εξαρτάται από τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται. Υπάρχουν τελετουργικές εφαρμογές και μεμονωμένα μασάζ. Στις τελετουργικές εφαρμογές τα διάφορα είδη μασάζ πλαισιώνονται από παραδοσιακές εξωτικές μνήμες διαφόρων λαών για μια πιο πνευματική προσέγγιση. Αρκετοί θεραπευτές χρησιμοποιούν μια μορφή ενός Σουηδικού μασάζ, η οποία είναι η βασική. Σε ένα γενικό Σουηδικό μασάζ, η συνεδρία σας μπορεί να ξεκινήσει με πλατιές κινήσεις που θα βοηθήσουν στη χαλάρωση του γεμάτο ένταση συστήματός σας και της εξωτερικής μυϊκής έντασης. Καθώς το σώμα σας χαλαρώνει, η πίεση θα αυξάνει σταδιακά για να χαλαρώσουν συγκεκριμένες περιοχές και να ανακουφιστούν περιοχές με μυϊκή ένταση. Συχνά, ένα λάδι ή λοσιόν χρησιμοποιείται για να επιτρέψει το μασάζ των μυών χωρίς να προκληθεί υπερβολική τριβή στο δέρμα. Μην διστάσετε να κάνετε ερωτήσεις ή να αναφέρετε αν αισθάνεστε κάποια δυσφορία έτσι ώστε ο θεραπευτής να μπορέσει να χρησιμοποιήσει κάποια άλλη τεχνική.

 

Τα προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν θα μου προκαλέσουν αλλεργία;

Οι περισσότεροι θεραπευτές χρησιμοποιούν υποαλλεργικά έλαια ή λοσιόν. Παρόλα αυτά, αν έχετε κάποια ευαισθησία σε συγκεκριμένο προϊόν, σας παρακαλούμε να ενημερώσετε τον θεραπευτή σας, αφού οι περισσότεροι  έχουν μία ποικιλία από έλαια και λοσιόν.

 

Επιτρέπεται πάντα το μασάζ;

Όχι, υπάρχουν αρκετές ιατρικές καταστάσεις που κρίνουν το μασάζ ακατάλληλο. Για αυτό το λόγο είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το ιατρικό ιστορικό σας πριν αρχίσετε τις συνεδρίες. Ο θεραπευτής θα σας κάνει γενικές ερωτήσεις για την υγεία σας και θα εκτιμήσει την κατάσταση. Είναι πολύ σημαντικό να ενημερώσετε τον θεραπευτή σας για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας ή φάρμακα τα οποία μπορεί να λαμβάνετε. Αν βρίσκεστε υπό τη φροντίδα ιατρού, σας συμβουλεύουμε να πάρετε μια γραπτή σύσταση για το μασάζ πριν από οποιαδήποτε συνεδρία. Ο θεραπευτής σας μπορεί να ζητήσει κάποια σύσταση ή την έγκριση του γιατρού σας.

 

Πόση ώρα διαρκεί μια θεραπεία μασάζ;

Η μέση θεραπεία για μασάζ σε όλο το σώμα διαρκεί περίπου μία ώρα. Ένα ραντεβού για μισή ώρα επιτρέπει χρόνο για μία μερική συνεδρία μασάζ, σε μεμονωμένες περιοχές όπως για παράδειγμα σε αυχένα, ώμους, πλάτη ή πόδια και πατούσες. Συστήνουμε μία συνεδρία 60 μέχρι 90 λεπτά για τη βέλτιστη χαλάρωση σε ολόκληρο το σώμα. Πάντα κρατείστε κάποιον χρόνο χαλάρωσης,ο οποίος δεν χρεώνεται, πριν και μετά τη συνεδρία.

 

Πώς θα αισθάνομαι μετά τη θεραπεία του μασάζ;

Συνήθως μετά από κάθε συνεδρία μασάζ αισθάνεστε χαλαρωμένοι και ανανεωμένοι. Πιθανόν να νιώσετε ότι απελευθερωθήκατε από πολύχρονους πόνους που προκαλεί το στρες η ένταση και η επαναλαμβανόμενη δραστηριότητα. Μετά από μία αρχική περίοδο όπου θα αισθανθείτε ότι χαλαρώσατε αρκετά, συχνά νιώθετε αυξημένη ενέργεια, αυξημένη αντίληψη και μεγάλη παραγωγικότητα που μπορεί να κρατήσουν για μέρες καθώς απελευθερώνονται τοξίνες από τους μαλακούς ιστούς σας κατά τη διάρκεια του μασάζ. Σας συμβουλεύουμε να πίνεται άφθονο νερό μετά το μασάζ. Οι θεραπευτές μερικές φορές προτείνουν ένα ζεστό μπάνιο με ειδικά αιθέρια έλαια, τα οποία ενισχύουν την απελευθέρωση των τοξινών που μπορεί να έχουν ενεργοποιηθεί από τη θεραπεία του μασάζ.

 

Γιατί μασάζ;

Το θεραπευτικό μασάζ έχει γίνει ένα σημαντικό μέρος της γενικής φροντίδας της υγείας για πολλούς ανθρώπους καθώς τους βοηθάει να χαλαρώσουν από την ένταση της ημέρας και τους γρήγορους ρυθμούς της σημερινής ζωής.

Παραδοσιακά συστήματα ανά τον κόσμο που έχουν στόχο να φροντίζουν την υγεία αναγνωρίζουν πως το θεραπευτικό μασάζ μπορεί να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στη θεραπεία ασθενειών ή στις χρόνιες αδιαθεσίες και συμβάλει σε μια αυξημένη αίσθηση γενικότερης ευεξίας.

Μετά από πολλές έρευνές στα ευεργετικά αποτελέσματα του μασάζ περισσότεροι επαγγελματίες συμβουλεύουν τους ασθενείς να συμπεριλάβουν κάποιο θεραπευτικό μασάζ στα σχέδιά τους για τη φροντίδα της υγείας τους. Γιατροί, χειροπρακτικοί και φυσιοθεραπευτές προτείνουν, περισσότεροι ασθενείς να κάνουν μασάζ για συγκεκριμένες καταστάσεις υγείας, καθώς πολλοί εργοδότες και σχέδια ασφάλισης υγείας υποστηρίζουν την χρήση καταγεγραμμένων θεραπευτικών μασάζ.

 

 

 

Bookmaker bet365 The best odds.

Full premium BIG Theme for CMS